Archive for Aralık 2012

Mobil Dünya'nın 2012 Özeti (İnfografik)



Mobil Dünya için 2012 iyi geçti diyebiliriz 

Turkcell'in, Avea'nin ve Vodafone'nun kendi akıllı cep telefonlarını çıkarmalarını mobil değişimin ne kadar önemli olacağının bir göstergesi olarak görebiliriz. Ayrica Apple'in ve Samsung'un amansızca birbirleriyle savaştiklari bir yili geride bırakmaktayız. Gelecek mobil dünya diyip diyip duruyoruz. Hatta kimilerine öcü gibi gelmekte. Peki 2012'de mobil dünyada neler oldu.

Posted in | Leave a comment

Sosyal Medya’nın 2012 Özeti (İnfografik)



Sosyal Medya’nın 2012 özeti‘de sonunda görücüye çıktı. Belirtilen rakamlara göre yıldan yıla Sosyal Medyanın gücünün daha da artırdığına şahit olmaktayız. Sosyal Medyanın geldiği nokta karşısında hayrete düşmemek elde değil. Facebook 800 milyon aktif kullanıcıya sahip ve her yıl 200 milyon yeni kullanıcı ekleniyor. Twitter ise 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştı ve Linkedin’nin Kuzey Amerika kıtasından sadece 64 milyon üzerinde üyesi mevcut. Dilerseniz 2012 yılında Sosyal Medya İstatisliklerine göz atalım. Infografikte yer alan bazı Sosyal Medya istatislikleri gerçekten enteresan gelin beraber bir göz atalım.

Posted in , , | Leave a comment

GSM Firmalarının Geleceği

Geleceğin cepte şekillenirken GSM firmaları geleceğe hazırlar mı?

Akıllı cep telefonlarının yaygınlaşması ve internette hızlı erişim, GSM firmalarının önemini her geçen gün daha da arttırmakta. Bunu gören firmalar da kendi akıllı cep telefonlarını çıkararak, NFC’li simkartlarını üreterek veya diğer farklı alanlara yatırım yaparak geleceğe hazırlanmaktalar. Fakat varlıklarını sürdürebilmek için yapılan yatırımlar ve finansal performanslar gelecek için yeterli mi? 

Posted in | Leave a comment

Sosyal Medya Devrimi 2012



Büyük bir heyecanla beklediğim Sosyal Medya Devriminin dördüncü serisi sonunda piyasaya çıktı. Video, 2012 verilerini içermekle beraber daha önce olmayan sosyal ağlara da yer verilmiş.

Sosyal gurulardan Erik Qualman tarafından yapıldığını hatırlatmakta fayda var. Sosyal medya “bu kadar”, “daha ne olabilir” ve “elbet doygunlağa ulaşacak” diye düşünebilirsiniz fakat şunu unutmayın ki internet dünyası fiziki dünyanın bir yansımasıdır. Daha fazla video için Dijivideo ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Posted in | Leave a comment

Ara

.