Yeni İşinizi Facebook'ta Bulun



Facebook, eğlence, sosyal ve iş hayatımızın hepsini kapsayacak


      Büyük firmaların veya markaların insan kaynakları, işe alım öncesinde kişilerin Facebook ve Twitter sayfalarına bakarak, kişilik analizi ve işe uygun olup olmayacağının kararını veriyorlar. Yakında bu süreç farklı bir boyut kazanarak markalar/firmalar işe alım süreçlerini Facebook üzerinden de yürütüyor olacaklar. Kulağa hoş geliyor değil mi?

Sosyal Medya dünyasındaki gelişmeleri takip eden insanlar Linkedin’nı bilirler. Global olması, yeni kişilerle tanışma imkanı sunması, grupların bulunması ve kolay kullanımı nedeniyle iş dünyasındaki pek çok profesyonelin yer aldığı ve tercih ettiği sosyal bir ağdır. Linkedin’i doğru şekilde kullandığınız taktirde çok rahat iş bulabilirsiniz veya iş sizi gelip bulabilir.

Twitter’dan da iş bulmak mümkün. Çoğu ajansın ve bazı büyük firmaların/markaların insan kaynakları veya müdürleri iş ilanlarını twitter üzerinden de vermekteler. Bu sayede cv nizi doğru adrese ve kişiye elden teslim etmiş oluyorsunuz ki; bu size sandığınızdan da fazla avantaj sağlayabilir.


Linkedin ve Twitter’a değindikten sonra asıl konumuz olan Facebook’a gelelim. Boeing, Starbucks, Pfizer ve diğer firmaların Facebook sayfasından iş başvurusu yapabiliyorsunuz. Peki ülkemizde bunu yapan firmalar/markalar var diye soracak olursanız, cevabım “ender” olacaktır.

          

2012 yılında Türkiye’nin en değerli ilk 15 markasının Facebook sayfasından iş başvurusu yapılamıyor veya açık pozisyonlar hakkında bilgi verilmiyor. Bunun yanında insan kaynakları danışmanlık firmalarından olan Adecco’nun Facebook sayfasından açıkta olan posizyonlar için başvuru yapabilmeniz şu anda mümkün. Bir, iki sene içinde bizim ülkemizde de bu sistemi hayata geçirecek büyük markalar olacaktır. Bu sayede hayalini kurduğumuz firmalara/markalara bir adım daha yakın olacağız.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Ara

.