İçerik Stratejisi Hakkında Fikriniz Var Mı?




    İçerik stratejisi, yararlı içeriğin üretimini, yayımını ve bakımını kapsayan süreçtir. İçerik pazarlamadan farkı var mıdır diye soracak olursanız, yanıtım evet olacaktır. Farkı daha net görebilmek için biraz daha detaya inmekte fayda var. İçerik stratejisi hedef kitle için uygun içerik üretmeyi planlarken, içerik pazarlamasıyla üretilen bilgilerin doğru kanallarda ve formatta kullanımına karar verir.

    İnternet endüstrisinde her şey, insanlara anlamlı ve yararlı bilgiler yaymak üzere kuruludur ki; buna da içerik diyoruz. Firmaların kendi internet sitelerinde kendine özgün içerikleri mevcuttur. İnternet sitesinde üç-beş sayfaya sahip firmaların muhtemelen sadece yazara ihtiyacı olurken, yüzlerce hatta binlerce sayfası olan internet sitelerine sahip firmaların da özgün içerik üretiminden ziyade, içerik stratejisini belirleyecek kişilere ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu kişilere içerik stratejisti unvanı verilmekte olup, iş tanımlarının arasında içeriğin denetimi ve analizinin geliştirilmesi bulunmaktadır. İçerik stratejisitinin iş tanımını bir sonraki yazımda detaylı olarak belirteceğim. 

    Geçtiğimiz bir iki yılda bloklarda ve mikro bloklarda yayınlanan postların, makalelerin ve kitapların çoğalmasıyla doğru içeriğe ulaşmak zorlaştı. Bunu büyük okyanusta bir adayı aramaya benzetirsek, doğru yolu bulabilmemiz içinde deniz feneri veya yıldızlar son derece önemlidir ki; içerik stratejisi de tamda bu görevi görmektedir. İçerik stratejisini tanımladıktan ve konumunu belirttikten sonra sıra geldi firmalar için faydasına;

  • İçerik stratejisi, hedef kitlenin ne istediğini anlayarak ona göre içerik üretmesini sağlar. 
  • Firmalara uzun vadede daha gerçekçi, sürdürülebilinir ve ölçülebilinir içerik geliştirmeleri için plan yapma imkanı verir. 
  • Önemli içeriklerin değerini artırırken, lüzumsuz ve ikincil içerikler için harcanın eforu ortadan kaldırarak maliyetleri düşürür.
  • Tüm kanalların aynı hedefte birleşmeleri sağlar.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to İçerik Stratejisi Hakkında Fikriniz Var Mı?

Ara

.