Archive for 2013

TV İkinci Sırada Geliyor




Nielsen’nin,  belli yaş grupları ile yaptığı son Facebook araştırmasından çarpıcı bir sonuç çıktı. Araştırma, niş kişilerin prime time haricindeki zamanlarda en fazla Facebook videolarını tüketiğini ortaya koymakta.

Posted in , | Leave a comment

Bütünleşik Pazarlama İletişimi


Bütünleşik Pazarlama İletişimini Göz Önünde Bulundurun


Günümüz dünyasında iletişim kanallarının çokluğu bazen insanı iyi hissettirirken bazen canından bezdirir bir noktaya getiriyor. Fakat piyasa o kadar saman alevi gibi ki, pazarlamacılar (bende dahil olmak üzere) tüketicilerin zihninde köşe kapmaca oynarken, marka bilinirliğini koruyabilmek için dört bir yandan pazarlama araçlarına saldırıyoruz yani bir nevi rus ruleti oynuyoruz. Rus ruletini oynarken de en önemli kurşunlarımızdan biri, sosyal medya. Bundan dolayı artık geleneksel pazarlamanın yanına dijital pazarlamayı da entegre ediyoruz. Pazarlama faaliyetlerin tümünü kapsayan iletişim modeline ise, ‘Bütünleşik Pazarlama İletişimi’ (Integrated Marketing Communications -IMC) diyoruz. 

Posted in | Leave a comment

4S: Dijital Pazarlama Karması


Gelişen Pazarlamanın Yeni Karmasına Merhaba Deyin


Tüketicilerin bilinçlenmesi, teknolojinin ve küreselleşmenin gelişmesiyle pazarlama anlayışı da buna paralel kendini sürekli yenilemekte. 1920’lerdeki “üretim/ürün” ve “satış” anlayışına dayanan geleneksel pazarlama, 1930’lu yıllarda başlayan Dünya Krizi ve İkinci Dünya Savaşından sonra değişmeye devam ederek, pazarlama stratejileri ile farklı bir boyut kazandı.

Posted in | Leave a comment

Tutundurma Faaliyetlerinizi İçerik Pazarlama ile Yapın

   Dijital Dünyada Tutundurma Faaliyetlerini İçerik Pazarlama ile Yapanlar Kazanıyor!


   Tutundurma tüketicilerin satın alma kararlarında onları bilgilendirme, etkileme ve ikna etme fonksiyonu ise dijital ortam da bunu sağlayan içeriktir.

Posted in | Leave a comment

İçerik Pazarlama: Kim, Ne, Ne Zaman, Nerede, Neden ve Nasıl (İnfografik)


                   

                    İçerik Pazarlamada Fotoğrafı Daha Net Göreceksiniz

 Arama motorlarının kendilerine ait algoritmaları ve mantıkları bulunmaktadır. Google mantığına bakacak olursak, linklerden oluşan bir internet ağı şebekesi göreceğiz ☺ En fazla linki ve oyu alanlar, Google’da üst sıralarda yerlerini alabiliyordu.

Posted in | Leave a comment

Sosyal Medya Kontrol Listesi


Sosyal Medya Kontrol Listesi ile Başarınızı Katlayın

Kontrol listesi, gözden kaçabilecek hataları minimize etmek için en güzel çözümlerden biridir ve son dönemin en popüler işlerinden olan sosyal medya içinde geçerlidir. Google trends verilerine göre sosyal medya 2013 yılında zirve yapmış durumda. Özellikle aranan kelimeler ise “sosyal medya uzmanı” ve “sosyal medya hizmetleri”. Hal böyle olunca hem sosyal medya uzmanı arayan hem de sosyal medya uzmanı olmak isteyenler için önemli başlıkları birleştirerek bir kontrol listesi oluşturdum.

Posted in , | Leave a comment

B2B İçerik Pazarlamasının Durumu


        İçerik pazarlaması internetin en önemli lokomotiflerinden biri haline gelmekte. Ülkemizdeki durum ise, biraz farklı. Konunun ne kadar önemli olduğu anlaşılmaya çalışılmakla beraber vizyon sahibi markalar ise çoktan kendi web ve mobil içerik stratejilerini oluşturma yolunda ilerliyorlar. 

Posted in , | Leave a comment

Dört Adımda İçerik Stratejisi



İçerik stratejisinin firmaniza ne gibi faydalarinin olacağını "İçerik Stratejisi Hakkinda Fikriniz Var Mi?" başlikli yazimda değinmiştim. Bu yazimda ise içerik stratejisinin ana hatlarını şekillendirerek nasil bir yol izlemeniz gerektiğine değineceğim. Bu sayede zihninizdeki fotografi daha net bir hale getireceğime inaniyorum. Daha fazla lafi uzatmadan dört adimda içerik stratejinizi nasil oluşturacağınıza bakalım.

Posted in | Leave a comment

İçerik Stratejisi Hakkında Fikriniz Var Mı?




    İçerik stratejisi, yararlı içeriğin üretimini, yayımını ve bakımını kapsayan süreçtir. İçerik pazarlamadan farkı var mıdır diye soracak olursanız, yanıtım evet olacaktır. Farkı daha net görebilmek için biraz daha detaya inmekte fayda var. İçerik stratejisi hedef kitle için uygun içerik üretmeyi planlarken, içerik pazarlamasıyla üretilen bilgilerin doğru kanallarda ve formatta kullanımına karar verir.

Posted in | 1 Comment

Rakamların Markalara Anlatmak İstedikleri





                           Rakamlar Markalara Ne Anlatmak İstiyor?

Facebook, Youtube, Twitter, Digg, Pinterest ve diğer sosyal ağlar markanızın önemli iletişim araçlarından neden mi? Çünkü müşterilerinizle veya potansiyel müşterilerinizle doğrudan iletişim kurmak için muazzam bir fırsat sunuyor. Bardağa nereden bakacağınız önemli ama bu bizlere ve sizlere sunulan bir şans. Tv’deki reklam gürültüsü, telefon tacizi veya gazete de göze sokulan reklamlar bunların hepsi hedef kitleye yönelik yapılmakta. Fakat sosyal ağlarla beraber harika içerikler üretirseniz, hedef kitleniz veya müşterileriniz size gelecektir. Sosyal ağlar artık ülkeler bazında ve yeni şekillenen ülkelerdeki fırsatları neden markanızın lehine çevirmeyesiniz. 

1 Comment

Ara

.