Archive for 2012

Mobil Dünya'nın 2012 Özeti (İnfografik)



Mobil Dünya için 2012 iyi geçti diyebiliriz 

Turkcell'in, Avea'nin ve Vodafone'nun kendi akıllı cep telefonlarını çıkarmalarını mobil değişimin ne kadar önemli olacağının bir göstergesi olarak görebiliriz. Ayrica Apple'in ve Samsung'un amansızca birbirleriyle savaştiklari bir yili geride bırakmaktayız. Gelecek mobil dünya diyip diyip duruyoruz. Hatta kimilerine öcü gibi gelmekte. Peki 2012'de mobil dünyada neler oldu.

Posted in | Leave a comment

Sosyal Medya’nın 2012 Özeti (İnfografik)



Sosyal Medya’nın 2012 özeti‘de sonunda görücüye çıktı. Belirtilen rakamlara göre yıldan yıla Sosyal Medyanın gücünün daha da artırdığına şahit olmaktayız. Sosyal Medyanın geldiği nokta karşısında hayrete düşmemek elde değil. Facebook 800 milyon aktif kullanıcıya sahip ve her yıl 200 milyon yeni kullanıcı ekleniyor. Twitter ise 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştı ve Linkedin’nin Kuzey Amerika kıtasından sadece 64 milyon üzerinde üyesi mevcut. Dilerseniz 2012 yılında Sosyal Medya İstatisliklerine göz atalım. Infografikte yer alan bazı Sosyal Medya istatislikleri gerçekten enteresan gelin beraber bir göz atalım.

Posted in , , | Leave a comment

GSM Firmalarının Geleceği

Geleceğin cepte şekillenirken GSM firmaları geleceğe hazırlar mı?

Akıllı cep telefonlarının yaygınlaşması ve internette hızlı erişim, GSM firmalarının önemini her geçen gün daha da arttırmakta. Bunu gören firmalar da kendi akıllı cep telefonlarını çıkararak, NFC’li simkartlarını üreterek veya diğer farklı alanlara yatırım yaparak geleceğe hazırlanmaktalar. Fakat varlıklarını sürdürebilmek için yapılan yatırımlar ve finansal performanslar gelecek için yeterli mi? 

Posted in | Leave a comment

Sosyal Medya Devrimi 2012



Büyük bir heyecanla beklediğim Sosyal Medya Devriminin dördüncü serisi sonunda piyasaya çıktı. Video, 2012 verilerini içermekle beraber daha önce olmayan sosyal ağlara da yer verilmiş.

Sosyal gurulardan Erik Qualman tarafından yapıldığını hatırlatmakta fayda var. Sosyal medya “bu kadar”, “daha ne olabilir” ve “elbet doygunlağa ulaşacak” diye düşünebilirsiniz fakat şunu unutmayın ki internet dünyası fiziki dünyanın bir yansımasıdır. Daha fazla video için Dijivideo ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Posted in | Leave a comment

Yeni İşinizi Facebook'ta Bulun



Facebook, eğlence, sosyal ve iş hayatımızın hepsini kapsayacak


      Büyük firmaların veya markaların insan kaynakları, işe alım öncesinde kişilerin Facebook ve Twitter sayfalarına bakarak, kişilik analizi ve işe uygun olup olmayacağının kararını veriyorlar. Yakında bu süreç farklı bir boyut kazanarak markalar/firmalar işe alım süreçlerini Facebook üzerinden de yürütüyor olacaklar. Kulağa hoş geliyor değil mi?

Posted in | Leave a comment

Yeni Dünyanın Pazarlama Teknikleri




            İnternette Pazarlama faaliyetinde bulunmanın öneminin farkında mısınız?

Posted in | Leave a comment

Sosyal Medya ile Kişisel Pazarlama Semineri


Bursa'da 15 Kasım perşembe günü Mert ERKAL ile birlikte Sosyal Medya ile Kişisel Pazarlama isimli seminer de konuşmacı olarak gelecek kişilere Sosyal Medya dünyasını, yapılması gerekenler ve örnekleri ile konuyu konuşuyor olacağız.


Leave a comment

Tweetleriniz Ne Kadar Etkili?



        Web sitesiniz ve sosyal ağlardaki varlığınız marka iletişiminiz ve farkındalığınız için son derece önemli bir yere sahip. Özellikle sosyal ağlardaki içerik paylaşımlarınızla sadık müşterilerinizi arttırabilir ve aynı zamanda  satışlarınıza olumlu katkı sağlayabilirsiniz. Fakat bu artışı sağlamak için öncelikle sosyal ağlarınızdaki paylaşımlarınızı gözlemleyerek  en efektif zamanı ve içeriği yakalamanız gerekmektedir.

Posted in | Leave a comment

Kontrol Edilmemiş İçerik, İçerik Değildir!!

   

      İnternetin yayılmasıyla beraber bilgi birikimimiz her geçen gün hızla artmakta. Öğrendiğimiz bilgiler sayesinde olağanüstü işlere imza atarken pek çok işte ise başarısızlıkları tekrar etmekteyiz. Nedeni ise bilgi birikimimiz ve güncel iş yoğunluğumuzun kapasitemizde yaratmış olduğu baskı. Başarısızlıklarınızı ortadan kaldırmak için farklı yöntemlere başvurabilirsiniz ama en basit çözümü “Kontrol Listesi” yapmaktır.

Posted in | Leave a comment

İçerik Pazarlamasının Önemi





          1995 yılında internet sitesi sayısı 18.957  iken 2005 yılına gelindiğinde bu rakamın 92.615.362 ye ulaştığını tahmin edebilir miydiniz? 10 yıl içerisinde  internetin akarsudan okyanusa dönüştüğünü ve bu okyanus içerisinde aradığınıza ulaşmanın çok kolay olmasına karşın bir o kadar zor olduğunu belirtmeye gerek yok sanırım. Arandığınızda sizi kolay bulabilmelerini istiyorsanız içerik pazarlamasının kurallarını yerine getiriyor olmalısınız.

Posted in | Leave a comment

ScanLife: Qr Kod Trend Raporu (2012 Q1)



         Ülkemizde markalar  qr kod ve yapabilecekleri ile tanışarak hayatımıza sokmaya başladılar. Başarı elde edebileceklerini ihtimal vermiyorum çünkü insanlara yeteri kadar qr kod un faydalarını ve neden kullanmaları gerektiğini tam olarak anlatmıyorlar. Buna karşın yurtdışında farklı sektörler ve reklam/dijital ajanslar tarafından artan bir ivme ile qr kod kullanılmaya devam edilmekte. Bence doğrudan pazarlama için biçilmiş kaftan olan qr kod dünyasına gelin son sayısal veriler ile bakalım.

Posted in | Leave a comment

Twitter Kullanımı: 5 Önemli Kriter




Sosyal Medyanın gelişmesiyle beraber  firmaların/markaların mesajlarını iletmek için sadece pahalı reklamcılığa göbekten bağlanma devri ortadan kalktı. Günümüzde firmalar/markalar sürdürülebilirlikten bahsetmekteler ve bunun için adımlar atmaktalar. Bundan bahsedebilmek için en başta hedef kitle gözetmeksizin internette yeni bir dünya düzeninin kurulduğunu ve bu dünyanın kurallarına göre oyuna dahil olmaları gerektiğini görebiliyor olmaları gerekmekte. 



Posted in | Leave a comment

Adım Adım İçerik Pazarlama Stratejisi


Posted in | Leave a comment

İçerik Pazarlama


Posted in | Leave a comment

7 Başlıkta Qr Kod



Posted in | 1 Comment

2012-Q1 deki Dört Qr Kodlu Kampanyaya Bakış


Posted in | Leave a comment

Başarıya Aç Mısın?





Bir gün Einstein'dan hayatta nasıl başarılı olunabileceğini formüler ile anlatması istenir. "Eğer 'A' hayatta başarılı olmayı gösterirse formül söyle olur; A=x+y+z. Bu formülü X çalışmayı, Y ise eğlenmeyi ve dinlenmeyi gösterir.” diye ifade eder Einstein,  dinleyenlerden birisi merakla sorar; 'Peki Z neyi gösterir?' Einstein cevap verdi; çenenizi tutmayı.'

Leave a comment

Qr Kod Uygulamaları



Türkçe ve yabancı kaynaklı sitelerde  2012’deki dijital trendlerin ne olacağına dair bolca yazı bulabilirsiniz. 2012’de Türkiye’de özellikle qr kodlu çalışmaların daha fazla yer alacağını ve insanların daha fazla benimseyeceğini tahmin ediyorum. Bu yazım da ise sadece Qr kod hakkında  geçmişten günümüze yapılan en iyi qr kod uygulamarından ve geleceğinden bahsetmeye çalışacağım.

Posted in | Leave a comment

Qr Kod Rüzgarı

Posted in | Leave a comment

İnternetin Yükselen Yıldızı: İçerik Pazarlaması 2



Bir önceki yazımda ülkemizdeki en fazla içeriği tüketilen mecralara ve oranlarına göz atmıştım. Bu yazımda ise Facebook örneklemesi üzerinden sosyal ağlardaki içerik pazarlmasından ve etkileşiminden bahsedeceğim.
Türkiye nüfusunun %42 si Facebook’a üye.  Üyelerin %34’ü 18-24 yaş  aralığında olup %28 i 25-34 yaş aralığında. Markalar açısından bakıldığında sosyal medyanın lokomatifi konumunda olan Facebook çok önemli bir mecra alanına dönüşüyor ki bunun son örneği İpana’nın Murat Boz’un klibinde oyna kampanyasını gösterebiliriz.

Posted in | Leave a comment

İnternetin Yükselen Yıldızı: İçerik Pazarlaması




Türkiye, genç ve yüksek nüfusunun yanında kişi başına düşen milli geliri ve IMF’nın Eylül 2011 raporuna göre satın alma gücü paritesi bakımından Avrupa’nın en büyük altıncı ülkesi konumunda. Türkiye’nin potansiyelini gören büyük firmalarda doğal olarak kendilerini Türkiye’nin büyüleyici girdabına teslim etmekteler.

Posted in | Leave a comment

Sayısal Verilere göre Qr Kod Kullanımı


Qr Kod Örnekleri


Comscore,  Haziran 2011’deki QR kod kullanıma ilişkin verilerini Ağustos 2011’de açıklamıştı. Buna göre Amerika’da 14 milyon mobil kullanıcısı içerisinden sadece %6,2 lik kısım QR kodu sadece kullanmış olup cinsiyet dağılımı ise %60,5 erkek ve  %39,5 kadın.

QR kodu en fazla kullanan yaş aralığına göz attığımız da gençlerin aksine ilk sırada %36,8 ile 25-34 yaş aralığı gelmekte onu  %19,6 35-44 yaş aralığı izlemekte üçüncü sırada %16,6 ile 18-24 yaş grubu gelmekte.


Posted in | Leave a comment

Sosyal Medya Planlanması





Tüketicilerinizle sosyal medya üzerinden iletişime geçmeyi düşünüyorsanız, kesinlikle doğru yolda ilerliyorsunuz; çünkü sanal dünya kendi sanal toplumunu oluşturuyor. İnsanlar bilgisayarlar başında saatlerini harcadığını düşündüğümüz de markanızın sanal dünya üzerinde yerini alması artık bir zorunluluk. Asıl soru ise işe nereden başlanacağı. Lafı fazla uzatmadan önerilerimi ve görüşlerimi anlatmaya başlayayım.

Posted in | Leave a comment

10 Başlıkta Qr Kod






1. Qr kod, İki boyutlu (2D) barkoddur

Bir boyutlu (1D) barkod ne diye sorabilirsiniz. Aşağıdaki şekilde göreceğiniz üzere yatay konumda verileri olan barkoda bir boyutlu barkod denmekte.

İki boyutlu barkod ise hem yatay hem dikey de bilgilerin şifrelendiği barkod türüdür.


Posted in | Leave a comment

Ara

.